Schilderen
o.l.v. Henk Krist

In het landschap kijken naar een onderwerp dat iets bij je oproept om daarna vervolgens een interpretatie te schilderen. Dat kan zijn op een impressionistische manier maar ook bijv. kubistisch, geabstraheerd, pointillistisch of, volgens jou eigen interpretatie. Ook onderwerpen als stilleven een grote vaas met bloemen ja zelfs portret alles is mogelijk in deze stijlen. Daag je zelf uit tot het anders kijken naar je onderwerpen, gebruik je intuïtieve vermogen om tot verrassingen te komen en vandaaruit je onderwerp anders te benaderen.

In deze schilderweek komen we tot heel bijzondere inzichten die voor ieder persoonlijk weer anders is. Een ieder schildert op zijn/haar eigen niveau en zal begeleid worden in technieken die je verder brengen. Probeer eens alleen met paletmes te schilderen of monochroom in diverse tinten. Maar vooral, besteed genoeg aandacht aan de voorstudie/schets. Gewoon lekker je eigen ding doen kan natuurlijk ook alles is vrijblijvend. De materialen waar we mee werken zijn acrylverf, penselen, kwasten van de bouwmarkt, sponsjes, rollertjes en alles wat voor handen is. Dagelijks zal ik technieken tonen aan de hand van materialen.

We werken dagelijks na het ontbijt tot aan de lunch en elke dag gaan we gezamenlijk met de groep een nieuwe uitdaging aan en bewonderen we elkaars werk na de lunch. Aan het einde van de week exposeren we onze werkstukken zo dat ook alle deelnemers van de andere workshops kunnen genieten van al het moois dat we gecreëerd hebben. Meer over Henk Krist vind u hier

klik
selectie-terug