Leerbewerken
o.l.v. Ellen van Batenburg

Workshop leren tas maken/workshop lederwaren

Tijdens de workshop bij Creavak leer je het ambacht van leerbewerken. Er wordt ruim aandacht besteed aan het ontwerp, de verschillende technieken, het patroontekenen en het naaien.

Naast een tas zijn er ook andere dingen mogelijk om te maken, denk aan klein lederwaren, zoals portemonnees, etuis ed. Als je kiest voor klein lederwaren dan zijn er ongeveer 2 stuks te maken in een week. Als je kiest voor een handtas, dan is 1 handtas te maken in deze leuke week. Bij een grotere tas: tote, zal het iets intensiever zijn en kan het ook zijn dat er soms na de workshop het kan zijn dat er misschien nog iets doorgenaaid moet worden in dag 4 of 5. Na de introductie op dag 1 zal alles duidelijk worden en daarna kunnen we ook samen werken aan je ontwerp en de mogelijkheden binnen deze week.

Er is altijd een ruime keuze uit leder en kleuren en er wordt voornamelijk met duurzaam leer gewerkt. Vooraf bepaal je wat je wilt maken. Speciaal voor de creavak-workshop zijn diverse voorbeelden beschreven in een aparte bijlage die separaat is ingesloten.

Weekindeling

Dag 1: Introductie leer bewerken
Uitleg zadelsteek techniek en de mogelijkheden
Nadenken over ontwerp obv de mogelijkheden
Ontwerp schetsen en technisch akkoord van ontwerp
Dag 2: Patroon leren tekenen en ontwerp omzetten naar patroon
Dag 3: Leer uitkiezen en snijden van het leer
Voorbewerken, uitleg zadelsteek techniek en oefenen
Dag 4 en 5: Naaien
Dag 6: Naaien, en als al klaar dan kan er eventueel nog iets klein gemaakt worden.

Materiaalkosten:

1. Euro 10 p.p. voor gebruik gereedschappen, lijm, tape, het Frans linnen draad, onbeperkt patroon papier ed.
2. Het leer: We werken met plantaardig gelooid leer uit Itali√ę Dat heeft 1 kleur. In het begin is het wat lichter en met de tijd wordt het steeds donkerder

De kosten van het leer is moeilijk te zeggen van te voren want het ligt ook aan hoe groot je werkstuk is, hoeveel leer je nodig hebt. Daarnaast zijn grote stukken ook weer iets duurder dan kleine stukjes. Onderstaande prijzen zijn dus indicaties.

Klein lederwaren: Euro 20 – 50 per item Leren handtas: Euro 50 – 125
Grote tote tas: Euro 125 – 175

Geinteresseerd? Kijk verder naar de voorbeelden in de extra bijlage of klik op onderstaande link voor meer inspiratie:

klik hier voor de website van Leathers

klik
selectie-terug