Locatie

CHATEAU CORTILS, Chemin de Cortils 1, Blegny (België) ligt in de Franstalige Voerstreek op zo´n halfuur rijden van Maastricht, tussen glooiende weilanden, kabbelende beken en hellingbossen. Zo dichtbij Nederland waan je je echt in het buitenland. Het prachtig ingerichte kasteel heeft veel verschillende sfeervolle verblijven en groepsruimtes. www.chateaucortils.com

In het Pavillon kun je door de ramen van vloer tot plafond uitkijken over groene heuvels; hier begint de dag met yoga en wordt muziek gemaakt. De grote salon met piano aan het terras is een uitgelezen plek om te zingen en elkaar te ontmoeten bij de borrel. Bovendien zijn er een vijver met vuurplek, een jeu de boules- en tennisbaan. In de omgeving zijn mooie wandelroutes uitgezet, waarvan enkele het chateau passeren. Een paradijselijke oase van rust, waarvandaan je ook snel in Maastricht, Aken of Luik bent voor musea, winkels of ander stads vertier.

Cortils werd al in 949 als vesting gesticht, het Karolingische kasteel dat de basis vormt voor het chateau dateert uit 1616. Architect Boudewijn Laugs en zijn vrouw Constance Cox verwierven het 76 hectare grote domein in 2005. Inmiddels wonen zij er met enkele anderen met wie ze Cortils bestieren, de moes- en siertuinen onderhouden, kippen, schapen van allerlei ras en paarden houden en het land (laten) bewerken. Alles met respect voor mens, natuur en milieu. Een verser ei bij het ontbijt is ondenkbaar. Ze verkopen ook onder andere schapenvachten, vruchtensappen en groentepakketten. Deze geweldige plek inspireert tot vernieuwing, creativiteit en gezelligheid.

 

 

klik

selectie-terug